Навигација

ЕРГА значајна у транспоновању ревидиране Директиве

Групa европских регулатора за аудиовизуелне медијске услуге (ЕРГА) која окупља високе представнике националних независних регулаторних тела у области аудиовизуелних медијских услуга одржала је дана 20. јуна 2019. године у Братислави, 11. састанак ЕРГА.

На састанку је говорила и Комесарка за дигиталну економију и друштво Марија Габријела која је истакла да је транспоновање ревидиране Директиве о аудиовизуелним медијским услугама најбитнији задатак Европске комисије, а у том светлу је изузетно битан значај и улога ЕРГА.

Комесарка се посебно осврнула на тему дезинформација и улоге жене у медијима, а поред наведених тема присутни чланови ЕРГА су разматрали и актуелне теме које доноси ревидирана Директива АВСМ попут удела европских дела и платформи за дељење садржаја.

На састанку су представљене овогодишње активности у раду подгрупа ЕРГА. Том приликом истакнут је принцип транспарентности рада ЕРГА као и националних регулатора, а посебно је наглашена потреба за већом независношћу регулатора у складу са новим решењима ревидиране Директиве.

У оквиру радних група ЕРГА донета су два закључка који су се односили на будућност ЕРГА и мониторинг примене Кодекса о дезинформацијама (Code of Practice on disinformation) у смислу праћења рада платформи током недавно одржаних избора за Европски парламент.

Регулаторно тело за електронске медије присуствује раду ЕРГА у својству посматрача.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/671/Erga_Bratislava_2019__2_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/671/Erga_Bratislava_2019__1_.jpg
Back to top